2022 Schedule

May 5th Stream 1Stream 2
7 PM Welcome
7:05 PM Keynote: Marty McGuirk (not in use)
7:50 PM Macro-Scale Prototype Modelling (not in use)
break (5 mins)
7:55PM-8:40PM Clinic:Tom Price: Coquihalla – Ops Was The Easy Part
Details
Clinic:Greg Amer: Emerging from Prototype Paralyses
Details
break (5 mins)
8:45 -9:30 PM Clinic: Brian Stokes Getting Real(istic) About Car Forwarding Layout:Jarett Dumas, BC Rail/CN themed northern BC layout, HO scale
May-12th
7 PM WelcomeWelcome
7:05-7:50 PM Clinic: Matt Lachance Clinic:A Pragmatic Approach to British-American Oil Tank Car Fleet Clinic:Rich Mahaney Peninsulas - how to make best use of
break (5 mins)
7:55 PM-8:40 PMClinic: Marc Simpson Selective compression on a Industrial Scale Clinic: Rene Gourley Reinventing wheels – A Pembroke Update
break (5 mins)
8:45-9:30 PM Not in use Not in use
May-19th
7 PM Welcome Welcome
7:05 to 7:50 PMClinic: Burr Stewart Why Bother with Operations Clinic: Max Magliaro Scratchbuilt Brass SP&S Skeleton Logging Flat Cars
break (5 mins)
7:55 to 8:40PMClinic: Steve Todd Basic JMRI Operations with NO paper! Layout: Ken Rutherford CPR Comox Lake Extension on Vancouver Island, HO scale
Break (5 mins)
8:45 to 9:30PM Clinic: Geoff Bunza Modelling with Magnets Not in use
May-26th
7 PM Welcome Welcome
7:05 to 7:50 PM Clinic: Tim Horton So The Layout Has to Move … Clinic:Rich Mahaney Sign Me Up - signs where, how
Break (5 mins)
7:55 to 8:40PMClinic: John Geddes LED Lighting – Much More Than Meets the Eye Layout: Chris Dittmar BC Rail in Northern BC, N scale
Break (5 mins)
8:45to 9:30 PMClinic: Gary Hinshaw Getting started with 3D resin printing Not in use
Date Location TimeEvent
Friday May 27th
Various
1:30 PM to 4:30 PM
Operating Sessions
Saturday May 28th
Queensborough Community Centre,
920 Ewen Ave, New Westminster, BC

9 AM to 10 AMPick up registration packages,
Display opens, drop off models
10AM to11 AM Table-top clinics, Model display
11AM to11:20AM Welcome and 7th division awards
11:20AM to12:05PM Meet my layout
12:05AM to1PM Lunch
1PM to1:40PM Meet up by era
1:45PM to 3:45PM Meet the modeller
3:50PM to 4:30PM Meet up by line
4:30PM to5:00PM Pick up displays
Saturday May 28th
Various
7:30 PM to 10:30 PMOperating Sessions
Sunday May 29th
North and West Vancouver
1:30 PM to 4:30 PMLayout Tours